Descobreix els projectes ambientals de la Torre!

Data de publicació: 9 agost 2022

Una de les línies de treball de La Torre de la Sagrera és la sostenibilitat i el medi ambient i al voltant d’aquesta hi ha la Comissió de sostenibilitat .

Actualment estan en marxa tres projectes comunitaris al voltant de l’ horticultura, la gestió de residus i la meteorologia. Una visió holística de la nostra relació amb la natura amb la voluntat de connectar les nostres accions amb el coneixement.

HORT URBÀ

Tens ganes de cultivar els teus aliments? Vols aprendre d’horticultura? Entre tots i totes aprenem i anem experimentant per tal de poder recol·lectar i compartir els fruits del nostre hort. Som un grup obert a tothom que hi vulgui participar que ens autoorganitzem, decidim què volem plantar, els torns de rec i la finalitat de la recol·lecta tot mirant pel benestar que suposa el contacte amb la terra i la cura conjunta d’un espai comú.

 

ESTACIÓ METEOROLÒGICA

Durant el 2020 hem estat adquirint tot el material necessari per a poder fer una bona recollida de dades meteorològiques, poder-les compartir amb el barri i esdevenir una eina pedagògica per a grans i petits. Ara ja estem a punt per a poder començar el projecte participatiu amb totes aquelles persones que heu mostrat interès i que vulgueu formar part d’aquest projecte de ciència ciutadana.

 

COMPOSTATGE COMUNITARI

Comencem el 2021 amb un nou projecte entre mans! A finals del 2020 vam construir de forma col·lectiva un compostador comunitari amb l’ajuda d’ Educahorts i Espai Ambiental, ara ha arribat el moment d’obrir-ho al barri i cercar les complicitats necessàries per aquest projecte de gestió de residus. Una eina pedagògica que ens ensenyarà el procés que fa la matèria orgànica.

 

Si voleu formar part de qualsevol d’aquests projectes, no dubteu en contactar amb nosaltres a través de info@torrelasagrera.cat