Federació Torre de la Sagrera

La Federació Torre de La Sagrera es crea inicialment com a entitat de segon grau per gestionar, de manera comunitària, el projecte Torre de La Sagrera. Aquesta, aglutina set entitats del barri que duen a terme la seva tasca ordinària dins l’equipament i compten amb una trajectòria de fins a 50 anys de tasca al barri de La Sagrera. Igualment, és hereva també del moviment associatiu que neix a La Sagrera a finals del segle xx. Per tant, és també dipositària d’una tradició associativa que va tenir, a partir d’aquell moment, l’associacionisme com a eina de participació social i de manifestació de les voluntats civils en el territori i propagadora de valors com els de la solidaritat, l’educació i la cultura com a eixos de vertebració social.

ENTITATS QUE FORMEN LA FEDERACIÓ

Associació de Veïns i Veïnes de La Sagrera
Sorgida el 1972 fruit de la inquietud del veïnatge enfront de la manca d’equipaments i zones verdes i de la necessitat d’impulsar la cultura popular catalana al barri, actualment té el paper de gestor de problemes puntuals del veïnat i el de vigilant de l’Administració i les seves actuacions.

Drac, Diables i Gegants de La Sagrera
L’objectiu d’aquesta entitat sagrerenca, des del 1982, és dinamitzar els ‘joves’ del barri i donar una opció diferent del de l’oferta diària. Tot això intentant viure i transmetre la cultura tradicional i popular del foc a la nostra terra, mitjançant els grups de diables, diablesses, bruixes, bèsties i percussionistes. Més enllà del foc i per no perdre les arrels geganteres del barri, es fan càrrec de la geganta Sagrerina i els seus capgrossos i han creat un grup de grallers que l’acompanya.

Associació Cultural Gastronòmica Esquenes Platejades
És una entitat que neix del desig d’unes famílies del barri de fomentar i practicar activitats gastronòmiques i culinàries, tot creant sinergies amb la cultura dels aliments com a eix transversal d’una societat sana. Promovent espais de trobada i de formació relacionats amb la cuina i la gastronomia.

Associació Cultural Recreativa Juguem
Va néixer del desig de compartir moments entre diverses persones al voltant dels jocs de taula i actualment s’encarrega de dinamitzar tardes i nits de jocs per a totes les edats, així com de promoure els jocs de taula i el disseny creatiu entre alumnes d’escoles i entitats de lleure.

Agrupament Escolta i Guia Pau Casals
Aquesta entitat d’educació en el lleure nascuda el 1969 sota la repressió franquista amb la intenció de mantenir viva una ideologia i metodologia. Té un projecte educatiu que vol formar a persones actives, compromeses i sinceres a través de l’aprenentatge entre generacions infantils i juvenils transmetent una sèrie de valors sense esperar res material a canvi, però sí un enriquiment personal incomparable.

Associació Juvenil La Sagrera Alternativa
Col·lectiu nascut l’any 2017 amb la voluntat de generar un espai d’acció social transformadora i confecció d’una proposta cultural des de l’autogestió juvenil.

Associació Social Andròmines
Entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1993 que treballa per una societat més justa i equitativa, mitjançant la lluita i denúncia de l’exclusió social i l’acolliment de persones en situació d’exclusió sociolaboral.

Logotip de l'entitat Juguem ACR