CICLE LLUNÀTIQUES, CANVIEM LES REGLES! Mites i tabús de la menstruació

Data de publicació: 31 gener 2024
Del 6 de febrer al 16 de març

L’Espai Jove Garcilaso i la Torre de la Sagrera hem organitzat un cicle al voltant de la menstruació, des de l’aparició fins a la seva retirada. Parlem de com gestionar els diferents canvis hormonals. Parlarem també sobre sexualitat. A través de xerrades, tallers i accions al carrer i a diferents equipaments del barri de la Sagrera es pretén parlar obertament i amb sentit de l’humor d’unes etapes envoltades d’escassa informació i plenes de mites.

Per què en parlem? L’arribada de la menstruació i la menopausa continuen sent un tabú del qual ni tan sols les dones en parlem. Convivim amb visions reduccionistes i ens hem acostumat a sentir bromes i comentaris negatius en les converses, perquè no ens han ensenyat a estimar les etapes de la vida. A la vegada, perdura un biaix de gènere en la salut que ens aboca a conviure amb molèsties, inseguretats i pors que es podrien haver evitat o reduït si haguèssim disposat de més informació.

T’has preguntat què en saps realment? I què en saben les persones que acompanyen?, com viuen aquestes etapes des del paper de pare, fill, germà, amic, parella?. Aquest cicle també va adreçat a qui ho viu des d’una altra perspectiva.

Ens convertim en dones quan ens ve la regla? Hem d’incorporar un ventall a la bossa a partir dels 40? I què, si tenim la regla o deixem de tenir-la? Fartes que aquest fet ens defineixi socialment volem, per sobre de tot, acceptar-nos i estimar el nostre cos en totes les nostres etapes i disposar de la informació necessària per poder planificar i decidir com volem viure en cada moment.

 • Dijous 8 de febrer a les 17.30 h, a l’Espai Jove Garcilaso
  NO MÉS DOBLES SENTITS: EMOCIONS I SEXUALITATS
  Taller

 • Dijous 22 de febrer a les 19.00 h, a l’Espai Jove Garcilaso
  TRENQUEM TABÚS
  Taller

 • Divendres 8 de març, a l’Espai Jove Garcilaso
  ELLES
  Espectacle teatral
 • Dissabte 16 de març a les 18.00h, a la Torre de la Sagrera
  AL FINAL ÉS AIXÒ
  Espectacle teatral a càrrec de Companyia de Teatre Bonsai