DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES
DE L’HORT A LA TAULA. RECEPTES AMB BLEDES
Originaria de Sicília, germana de la remolatxa i més resistent que l'espinac, la bleda és consumida a la conca mediterrània des de l'antiguitat. Continua tenint un ús molt prominent a països com Croàcia o Itàlia, on entra en la composició de coques salades consumides durant Setmana Santa (coca pasqualina). A Niça, a la Costa Blava francesa, gairebé totes les receptes locals porten bleda, cosa que explica el sobrenom dels seus habitants 'caga-blea'.
Prepararem la ´coca de blea´, les sorprenents però sempre exitosos postres a base de bleda típic d'aquesta ciutat. I farem com a mínim una altre preparació entres les possibles receptes a base de bleda: amanides i dips del Líban o de Geòrgia, pasta, gnocchis o mandonguilles d'Itàlia, fulles de bledes farcides de Turquia o Suïssa.
Dedicarem la part final a fer un tast tots plegats.
Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.
1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.
Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia
Per poder realitzar la inscripció primer inicieu sessió amb el vostre compte d'usuari: