HEM GAUDIT DEL CORPUS A LA TORRE

Data de publicació: 30 maig 2024

El Corpus Christi de l’any 2024 s’ha celebrat el dijous dia 30 de maig fins el disabte 1 de juny.El Corpus marca el punt àlgid de la primavera i treu al carrer tot el potencial festiu a Catalunya. En una explosió de flors, les catifes i les enramades omplen el carrer per al pas de les processons i de tota mena de manifestacions tradicionals.
En el cas de Barcelona, un dels actes destacats de la festa és l’ou com balla, una tradició barcelonina que distingeix la ciutat durant els dies de la festivitat de Corpus.
Aquest any, podreu venir a gaudir de les següents activitats:

 

Per una banda, vam tenyir els encenalls el dissabte 25 de juny per poarta a terme la catifa de la Torre i la de La Sagrera en femení.

Dimecres 30 de maig vam elaborar el nostre propi ou com balla amb aigua i tambè plenament sostenible. L’aigua només borallava quan el Sol tocava a la placa solar que encenia la màquina.

Divendres vam muntar la catifa amb els encenalls de fusta, marró de cafè i sal gruixuda. Aquest any, la catifa de la Torre es basava amb una imatge del Drac volador que just està celebrant el seu 40è aniversari, envoltant la torre de l’aigua que tenim al barri.  La catifa de la Sagrera en femení, va reivindicar la fi de les violències masclistes amb la seva catifa.

 

Finalment, dissabte 1 de juny, Les gegantes de Dracs, diables i gegants de La Sagrera van ballar sobre les catifes amb la música del grup de grallers. Seguidament, ens vam trasladar a l’Espai 30 on les gegantes van tornar a ballar sobre la Catifa de La Sagrera en femení.

Gràcies a tots i totes per participar!!!

 

Categories: La Sagrera, portadaEtiquetes: ,