FESTA HORTERA. LLAVORS PEL FUTUR

Data de publicació: 18 octubre 2023

Farà més d’un any, diversos equipaments de Sant Andreu vam començar a trobar-nos per parlar sobre els nostres horts i la seva gestió. Alguns ja teníem en actiu diferents taules i persones que destinaven el seu temps a conrear, regar, en definitiva a donar vida a l’hort, d’altres, encara no disposaven d’espai, però en un futur no gaire llunyà, també volien gaudir d’un hort en el seu equipament.

En aquestes trobades, vam veure que compartiem els mateixos dubtes i propostes d’accions, així doncs, amb el suport de l’Aula ambiental de Sant Andreu, vam iniciar el que avui dia es coneix com a Xarxa d’Horts de Sant Andreu.

Després de diverses trobades on vam parlar de possibles accions conjuntes entre tots i totes, va sorgir la idea de fer una festa oberta on les persones voluntàries dels diferents horts i el públic en general, celebres un dia dedicat a l’horticultura de forma distesa, alegre i en comunitat, donant l’oportunitat a les diferents persones voluntàries a conèixer-se i de pas, a gaudir d’un petit homenatge a la seva tasca.

Aquesta festa la vam anomenar la Festa Hortera, així doncs, aquest dissabte 7 d’octubre al matí, ens vam trobar per a celebrar els nostres horts amb un esmorzar conjunt on vam poder compartir inquietuds i somriures, una activitat de plantatge amb planter a càrrec de l’aula ambiental on vam endur-nos llavors cap als diferents horts i vam acabar amb una mostra de vermut que ens va acabar d’omplir l’estómac de bon menjar i bon beure.

Un dissabte rodó i on va quedar palès que un altre món, més verd i amb més responsabilitat ambiental és possible.