Descobreix els projectes ambientals de la Torre!

Data de publicació: 9 març 2024

Una de les línies de treball de La Torre de la Sagrera és la sostenibilitat i el medi ambient i al voltant d’aquesta hi ha la Comissió de sostenibilitat .

Actualment estan en marxa tres projectes comunitaris al voltant de l’ horticultura, la gestió de residus i la meteorologia. Una visió holística de la nostra relació amb la natura amb la voluntat de connectar les nostres accions amb el coneixement.

HORT URBÀ

Tens ganes de cultivar els teus aliments? Vols aprendre d’horticultura? Entre tots i totes aprenem i anem experimentant per tal de poder recol·lectar i compartir els fruits del nostre hort. Som un grup obert a tothom que hi vulgui participar que ens autoorganitzem, decidim què volem plantar, els torns de rec i la finalitat de la recol·lecta tot mirant pel benestar que suposa el contacte amb la terra i la cura conjunta d’un espai comú.

COMPOSTATGE COMUNITARI

A finals del 2020 vam construir de forma col·lectiva un compostador comunitari amb l’ajuda d’ Educahorts i Espai Ambiental i el 2021 es va instal·lar un segon per poder aportar residus durant tot l’any.  Una eina pedagògica que ens ensenyarà el procés que fa la matèria orgànica.
Compartir l’experiència de compostar el teus residus orgànics amb els veïns i veïnes permet reapropiar-se de l’espai públic, autogestionar els residus, conèixer el barri i les seves entitats, fer xarxa, i disposar del compost resultant.

ESTACIÓ METEOROLÒGICA

Durant el 2020 es va adquirir tot el material necessari per a poder fer una bona recollida de dades meteorològiques, poder-les compartir amb el barri i esdevenir una eina pedagògica per a grans i petits. Ara ja podem continuar el projecte participatiu amb totes aquelles persones que hi esteu interessades i que vulgueu formar part d’aquest projecte de ciència ciutadana.

 

Si voleu formar part de qualsevol d’aquests projectes, no dubteu en contactar amb nosaltres a través de info@torrelasagrera.cat