El Drac volador de La Sagrera

El Drac Volador de La Sagrera amb més de trenta anys de trajectòria és la bèstia més antiga de La Sagrera, i una de les peces d’imatgeria festiva més experimentades de la ciutat de Barcelona

L’obra executada l’any 1984 és autora de l’Albert Ciurana i Carmelo. Des d’aleshores acompanya la colla de diables i percussionistes de La Sagrera a les sortides del barri, de la ciutat i fora de Barcelona.

És una bèstia foguera que representa un drac xinès. Originalment amb cap i ales de fibra de vidre (actualment només cap de fibrolàtex) i cos de roba en forma de cuc. Fa una llargada de nou metres i s’ha de carregar exteriorment per quatre persones. Normalment no surt sol als correfocs, surt acompanyat del Sagresaure.

La bèstia que es pot veure a la Torre és una reconstrucció feta per l’empresa d’efectes especials Sputnik a partir de la peça que va quedar molt malmesa en l’incendi de Sant Joan de l’any 2016. Val a dir, que aquella ja era una rèplica de l’original, que és exposada ben lluny d’aquí, concretament a un museu de Cracòvia, Polònia. El motiu de trasllat rau en una exitosa exhibició, que va fer que es quedés allà definitivament.