LES TRETZE POSTRES DEL NADAL DE LA PROVENÇA FRANCESA

LES TRETZE POSTRES DEL NADAL DE LA PROVENÇA FRANCESA

Descobrirem la història i el simbolisme d ́aquesta tradició provençal nadalenca.

La composició de les tretze postres varia segons les zones i s'han anomenat fins a 55 opcions per a parar taula!

Farem quatre prepararacions com les calissons d’Ais de Provença, els mendiants de xocolata amb fruits secs i els fruits déguisés, i muntarem una taula festiva amb tretze postres!

Alguns exemples de receptes:
Calissons d’Ais de Provença: dolç fi de massapà i fruites confitades
Mendiants de xocolata amb fruits secs
Fruits déguisés: dàtils, prunes panses i orellanes ‘disfressades’ amb massapà i
fruits secs
Nougat: torrons blanc i negre
Pompe à huile, fougasse, o gibassié: coca dolça amb aigua de tarongina
Casse-dents: carquinyolis
• Galetes amb comí, llavors de fonoll i/o anís
• Orelletes i bunyols
• Pastis dolç de Niça amb bledes, pomes, panses i pinyons
• Codonyat, melmelades, fruites confitades, pâtes de fruits i fruites fresques

Es farà especial èmfasi en l'aprofitament alimentari i la separació dels residus incl. la fracció orgànica per a compostatge. Dedicarem la part final a fer un tast tots plegats.

Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.

1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.

Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia

Etiquetes:

Data

16 des. 2025

Hora

18:00 - 20:30

Preu

20.10€

Etiquetes

Destacats

Tipus

Tallers

Altres Tipus

Activitats
RESERVAR