LES TRETZE POSTRES DEL NADAL DE LA PROVENÇA FRANCESA

LES TRETZE POSTRES DEL NADAL DE LA PROVENÇA FRANCESA
Descobrirem la història i el simbolisme d ́aquesta tradició provençal nadalenca.
La composició de les tretze postres varia segons les zones i s'han anomenat fins a 55 opcions per a parar taula!
Farem quatre prepararacions com les calissons d’Ais de Provença, els mendiants de xocolata amb fruits secs i els fruits déguisés, i muntarem una taula festiva amb tretze postres!
Alguns exemples de receptes:
• Calissons d’Ais de Provença: dolç fi de massapà i fruites confitades
• Mendiants de xocolata amb fruits secs
• Fruits déguisés: dàtils, prunes panses i orellanes ‘disfressades’ amb massapà i
fruits secs
• Nougat: torrons blanc i negre
• Pompe à huile, fougasse, o gibassié: coca dolça amb aigua de tarongina
• Casse-dents: carquinyolis
• Galetes amb comí, llavors de fonoll i/o anís
• Orelletes i bunyols
• Pastis dolç de Niça amb bledes, pomes, panses i pinyons
• Codonyat, melmelades, fruites confitades, pâtes de fruits i fruites fresques
Es farà especial èmfasi en l'aprofitament alimentari i la separació dels residus incl. la fracció orgànica per a compostatge. Dedicarem la part final a fer un tast tots plegats.
Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.
1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.
Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia

