
CUINA DE TARDOR AMB PASTA FIL.LO

CUINA DE TARDOR AMB PASTA FIL.LO
Originària de l'antic imperi Otomà, la massa fil·lo ha deixat la seva empremta a moltes tradicions culinàries mediterrànies i europees: böreks turcs, briuats marroquins, strudels d'Europa Central, i una infinitat de preparacions tan dolces com salades a Grècia i als Balkans.
Descobrirem la seva versatilitat de formes i farcits usant dos ingredients estrelles de la tardor: la carbassa i els bolets.
Exemples de receptes:
• Böreks turcs de carbassa amb formatge feta, espècies i herbes, o briuats marroquins de carbassa amb cigrons, espècies i ametlles
• Strudel de bolets: húngar amb nata (amb o sense paprika); amb gra de fajol, col o xucrut i comí de prat (alcaravia)
• Postres de carbassa: bundevare búlgar, kholokithopita grec o bulemas dulses de balabak de la cuina sefardita
Es farà especial èmfasi en l'aprofitament alimentari i la separació dels residus incl. la fracció orgànica per a compostatge. Dedicarem la part final a fer un tast tots plegats.
Material que cal portar: Carmanyola, drap i davantal.
1 sessió a càrrec de Delia Laurent. Ingredients inclosos.
Aquesta activitat és dins l'àmbit de Gastronomia