Casals Comunitaris

Data de publicació: 10 agost 2020

El projecte de Casals comunitaris és impulsat des del Departament d’Acció Comunitaria de l’Ajuntament de Barcelona amb la voluntat d’apropar recursos a les entitats per tal de pal·liar les problemàtiques socials derivades del Covid-19.

Des del juny del 2020 han estat treballant diferents entitats i col·lectius de La Sagrera junt amb serveis municipals per a detectar quines necessitats i problemàtiques reals existeixen i com es poden buscar solucions col·lectives que passin per l’ajuda mútua i el treball en xarxa.

Després d’aquest període de coordinació i concreció de projectes s’ha decidit actuar en diferents àmbits:

  • Repartiment d’Epis (mascaretes i gel hidroalcohòlic) per a aquelles persones que actualment estan vinculades a la Xarxa d’Aliments de La Sagrera, La Sagrera es Mou i T’acompanyem. L’objectiu és que l’accés a aquest material sigui universal i que arribi a tothom que ho necessiti.
  • Col·laboració amb el projecte “La Sagrera es Mou pels infants“, aportant recursos econòmics per a fer front a les necessitats de les famílies amb situació de vulnerabilitat econòmica.
  • Projecte d’acompanyament digital impulsat pel veïnat de La Sagrera. Iniciativa basada en el voluntariat que pretén donar un cop de mà en els diferents tràmits digitals necessaris avui en dia per a garantir els drets ciutadans.
  • Programació de tallers específics dirigits a cobrir necessitats emocionals i socials detectades des de Serveis Socials, el CAP i les pròpies entitats.

 

Esperem que aquesta voluntat per implementar projectes comunitaris al barri i dotar-los de recursos es visualitzi a llarg termini i que sigui una prioritat per l’Ajuntament de Barcelona. Des de les entitats implicades pensem que és una forma de treballar que a la llarga pot donar uns fruits molt beneficiosos pel barri.

 

Entitats i serveis implicats en el projecte de Casals Comunitaris a dia d’avui: Federació Torre de La Sagrera, Torre de La Sagrera, La Sagrera es mou, Espai 30, Arep, T’acompanyem, Centre de Serveis Socials Garcilaso, CAP La Sagrera, Acció Comunitària Ajuntament de Barcelona