MOSTRA DE BÈSTIES DE TERRASSA, SANT ANDREU I DE LA SAGRERA

Data de publicació: 11 maig 2023

Al llarg de dues setmanes, hem tingut un bon grapat de bèsties a la Sala Polivalent de La Torre, totes esperant sortir a ballar i fer foc al barri pel correfoc de les bèsties de La Sagrera.

Hem pogut veure al Drac Volador desplegat al complet, hem pogut gaudir del Sagresaure de Barcelona i la Sagresaureta de Drac, Diables i Gegants de La Sagrera, al costat del Griu de Diables del Mercadal infernal la primera bèstia de foc infantil de Sant Andreu, una criatura mitològica molt ferotge i perillosa que porten els Grifons, nom que reben els diables petits de la Colla de Diables del Mercadal Infernal.

Les últimes besties que esperaven ballar, venien del grup del Drac de Terrassa, en aquest cas, la Hipodragona, nova figura de la cultura popular realitzada per la colla inspirada en els hipopòtams del parc de Vallparadís, tot barrejant amb un típic drac terrassenc i el Drac infantil de Terrassa, el drac que recull els xumets dels infants de la ciutat.

Al llarg de l’exposició, ens han visitat molts infants de diferents escoles del barri i tambè la visita de Urban Sketchers Barcelona que van fer diverses il·lustracions de les bèsties amb una habilitat increíble.
Finalment, dissabte 29 d’abril van poder sortir a cremar pel barri en motiu de les festes de Primavera.

Aquí podeu visualitzar els dibuixos portats a terme durant la seva visita per part dels Urban Sketchers Barcelona.